Има ли живот на трите новооткриени ″супер-земји″? | Сите содржини | DW | 27.06.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Има ли живот на трите новооткриени "супер-земји"?

Дали Земјата е единствената планета со живот? Барајќи одговор на ова прашање астрономите трагаат по т.н Ексо-планети. Токму три такви "супер-земји" сега се откриени на само 22 светлосни години оддалеченост.

Гледај видео 01:26
Now live
01:26 минути