Израел-Жртвите на Холокаустот ќе добијат поголема помош | Вести | DW | 20.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Израел-Жртвите на Холокаустот ќе добијат поголема помош

*

По масовните протести на преживеаните од Холокаустот , израелската влада значително ќе ја зголеми финансиската подршка за жртвите на германскиот национал-социјалистички режим во Втората светска војна . Израелската влада , како што самата истакна ќе и се обрати на германската влада да ги преземе овие трошоци . Околу 80 илјади преживеани во Холокаустот во изминатите месеци протестираа во Израел поради незначителната финансиска подршка што ја имаат од државата.