Извештај за проблемот со името пред политичката комисија на Совет на Ервопа | Вести | DW | 14.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Извештај за проблемот со името пред политичката комисија на Совет на Ервопа

*

Шпанскиот европратеник Педро Аграмунт поднесе извештај за спорот околу името меѓу Македонија и Грција, пред Комисијата за политички прашања при Парламентарното Собрание на Советот на Европа. Извештајот бил објективен при што благо укажал на апсурдноста на спорот со името. Состанкот заврши со заклучок да биде изработен писмен извештај за ова прашање, а комисјата по него ќе расправа во јануари 2008 година.