Извештајот на ЕК објективен | Вести | DW | 05.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Извештајот на ЕК објективен

*

Ден пред официјалното објавување на извештајот на Европската Комисија за напредокот на Македонија, владата во Скопје со оценка дека неговата содржина е објективна и ја отсликува реалната состојба во земјата. Во извештајот на ЕК се наведува дека земјите од Западен Балкан и Турција ќе добијат перспектива за членство во ЕУ кога ќе ги исполнат потребните услови. Во извештајот се наведува дека од сите земји, преговорите за членство со Хрватска напредуваат добро и влегуваат во финалната фаза. Најголеми критики во извештајот Македонија добива на сметака на судството. Од владата во Скопје велат дека борбата против корупцијата е посочена како најуспешна.