Извештајот на ЕК е објективен оцени владата во Скопје | Македонија | DW | 05.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Извештајот на ЕК е објективен оцени владата во Скопје

Извештајот на Европската комисија е објективен и ја отсликува реалната состојба во Македонија - оценија денеска во Скопје високи владини претставници, ден пред неговото официјално објавување во Брисел.

default

ЕУ

Македонската влада позитивно ги чита внимателно одбраните дипломатски фрази што ги донесува извештајот на Европската комисија за напредокот на Македонија, што официјално ќе биде објавен утре. Во извештајот најголем напредок е нотиран во економијата, а како црни дамки и годинава се посочуваат судството и јавната админситрација.