Избор меѓу лекови или леб за децата | Старт | DW | 10.02.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Избор меѓу лекови или леб за децата

Многу Роми во Македонија немаат здравствено осигурување а поради ниските примања немаат пристап ниту до приватен лекар. Тие бараат институционална помош за олеснување на пристапот до здравствената заштита.

Гледај видео 02:46