Избори на Косово на 17 ноември | Вести | DW | 01.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Избори на Косово на 17 ноември

*

Парламентарните и локалните избори на Косово треба да се одржат на 17 ноември.Ова го соопшти главниот администратор на управата на ОН за Косово Јоахим Рикер во Приштина. Изборите меѓутоа можат да бидат одложени ако му пречат на процесот на утврдување на статусот на покраината,за што во моментов се водат преговори.Според политичките аналитичари,изборите на околу еден месец пред планираниот крај на преговорите за статусот можат да ја засилат напнатоста меѓу Србите и Албанците на Косово.