Зубков – нов кабинет | Вести | DW | 13.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Зубков – нов кабинет

*

Новоименуваниот премиер на руската влада Виктор Зубков денеска во парламентот најави промени во владиниот кабинет. Во говорот пред пратениците на Думата тој не ја исклучи можноста и да се кандидаира наредниот март за претесдателската функција. Поддршката на парламентот за релативно непознатиот експерт за финансии Виктор Зубков како нов премиер на земјата се смета како релативно сигурна. Пратениците за него ќе гласаат утре.