Зошто ни се потребни инсектите | Сите содржини | DW | 07.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Зошто ни се потребни инсектите

Без инсекти животот би бил поинаков. Научниците предупредуваат дека во следните децении 10 проценти од инсектите можат да изумрат. Зошто исчезнуваат толку инсекти и какви се последиците?