Зошто нацистите се облекувале во женски фустани? | Панорама | DW | 23.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Зошто нацистите се облекувале во женски фустани?

За историчарите и социолозите останува нејасно зошто војниците на Вермахтот за време на Втората светска војна многу често се облекувале во женска гардероба. Забава или хомосексуалност? По одговорите трага еден фотограф

Гледај видео 03:37

Зошто нацистите се преоблекувале како жени?

Уметникот Мартин Даман со години собира приватни фотографии од војници направени за време на војни. Последната збирка фотографии од Втората светска војна, која ја собра, не само што му овозможи да објави и книга на таа тема, туку предизвика и шок во јавноста. Даман истражуваше зошто нацистичките војници се облекувале во женска гардероба.

Одговорите ќе ги најдете во видеото:

 

 

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама