Зошто истокот сѐ уште каска зад западот? | Теми | DW | 08.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Зошто истокот сѐ уште каска зад западот?

Точно 30 години по падот на Берлинскиот ѕид истокот и натаму заостанува зад западот на Германија. Притоа земјата вложи неверојатни 1600 милијарди евра за обнова на истокот. И ако најмоќната економија во Европа не успеа да го отстрани тој јаз, на што можат да се надеваат посткомунистички земји, меѓу нив и оние од Западниот Балкан?

Гледај видео 02:05

Прочитај го и ова