„Златна треска“ за пазарот во Иран | Старт | DW | 28.12.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

„Златна треска“ за пазарот во Иран

Сите погледи на економија се насочени кон т.н „Имплементејшн деј“. Денот кога Меѓународната агенција за атомска енергија ќе објави дека Иран ги исполнил соите обврски за редуцирање на неговата атомска програма. Тогаш имено постепено треба во сила да стапи укинувањето на санкциите. На тоа чекаат бројни претпријатија, се разбира и во Германија. Фирмата Еста во Беден-Виртемберг е една од нив.

Гледај видео 03:06
Now live
03:06 минути