Зимската бура предизвика хаос во Германија | Старт | DW | 09.02.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Зимската бура предизвика хаос во Германија

Снежната бура го доби прекарот „флокдаун“: комбинација на германскиот збор за снегулки - флокен - и локдаун, бидејќи луѓето во Германија сега се дома во обид да ја стават пандемијата под контрола и да избегнат екстремни временски услови. Оние кои мора да тргнат на пат, се соочени со огромни проблеми.

Гледај видео 00:58