Земјата на кафето соочена со проблеми | Старт | DW | 30.04.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Земјата на кафето соочена со проблеми

За еден месец во Колумбија ќе се бира нов претседател. Владата ветуваше многу, а досега исполни малку. Затоа земјоделците се закануваат со протести. Тие ги бараат ветените реформи. Кафепроизводителите, на пример, бараат забрана на увозот на евтино кафе од Еквадор и Перу, за да порасне цената на домашното производство. Земјата на кафето - Колумбија, се соочува со проблеми.

Гледај видео 01:43
Now live
01:43 минути