Зелено светло за буџетот за 2008 во Германија | Вести | DW | 16.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Зелено светло за буџетот за 2008 во Германија

*

Одборот за буџет во Германскиот парламент денеска го усвои буџетот за 2008 година. Тој предвидува ново задолжување за околу 12 милијарди евра, или една милијарда помалку од планот на сојузниот министер за финансии Пер Штајнбрик. Во наредната година се планирани инвестиции во вредност од 25 милијарди, односно 362 милиони повеќе од планот на владата. Овие дополнителни средства ќе се искористат пред се за изградба на патишта и железнички пруги.