Зголемена терористичка опасност за Германија? | Вести | DW | 22.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Зголемена терористичка опасност за Германија?

*

Германскиот министер за внатрешни работи Волфганг Шојбле уште еднаш укажа на зголемена терористичка опасност за Германија, која според него посилно е опфатена во сплетот на меѓународниот тероризам. Државниот секретар Аугуст Ханинг посебно ја именува Ал Каеда. Исламистички насилници од Германија се обучувани во Пакистан и потоа се враќаат назад, вели Ханинг.