Заштита на климата со употреба на нови технологии | Вести | DW | 10.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Заштита на климата со употреба на нови технологии

*

Денеска во Берлин почна дводневна средба на министрите за енергија и животна средина од 20 земји, кои имаат најголема потрошувачка на енергија. Министрите на средбата се очекува да дебатираат за засилена употреба на технологии кои не и наштетуваат на климата. Покрај водечките индустриски нации на конференцијата учествуваат најголемите земји со брз подем Кина, Индија, Бразил и Јужна Африка.