Заштита на климата - нови технологии | Вести | DW | 10.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Заштита на климата - нови технологии

*

Денеска во Берлин почна дводневна средба на министрите за енергија и животна средина од 20 земји, кои имаат најголема потрошувачка на енергија. Министрите на средбата дебатираат за засилена употреба на технологии кои не и‘ штетат на климата. Покрај водечките индустриски нации на конференцијата учествуваат и најголемите земји со брз подем: Кина, Индија, Бразил и Јужна Африка.