Застава - за лечење на носталгијата | Панорама | DW | 06.05.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Застава - за лечење на носталгијата

Дино Чолиќ од Келн е колекционер на југословенски олдтајмери. Секој престој во Босна и Херцеговина го користи за набавка и купување на други, сега веќе антиквитети, од социјалистичкиот период на екс Југославија.

Првиот „стоеден“ Дино Чолиќ го купил пред 15 години за време на престој во Берлин. „Го купив од носталгија. Се сетив на денот кога со тетинот, тетката и ние четири деца со 'стојадинот' патувавме на Бјелашница и Јахорина. Тоа ме потсети на некои подобри и посреќни времиња“, вели Дино. 
Повеќе за приказната на Дино, низ фотографии и текст дознајте во галеријата: 

DW.COM

Реклама