Заседание на германската влада | Вести | DW | 24.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Заседание на германската влада

*

Германската влада денеска ги заврши дводневните консултации околу нејзините програмски цели до 2009-та година. Резултатите од состанокот на прес-конференција во Белин ги соопштуваат канцеларката Ангела Меркел и вице-канцеларот Франц Минтеферинг. Никого нема да запоставиме, изјави Меркел која побара засилување на основите на економскиот растеж, за сите граѓани да учествуваат и да имаат полза од тоа. Посебно треба натаму да се намалува невработеноста, изјави Меркел.Теми денеска беа можните заштитни мерки за германското стопанство од преземање од странски државни фондови, демографските промени и администрација блиска до граѓаните.