Заробена држава | Старт | DW | 03.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Заробена држава

Терминот „заробена држава“ меѓународните претставници и опозицијата го употребуваа за време на владеењето на Никола Груевск, што упатуваше на нужно одвојување на држава и партијата. Груевски на почеток негираше дека такво нешто постои, за во кампањата за локалните избори и самиот да го употреби во функција на критика на новата власт

Гледај видео 01:32