Запрена постапката за дефицит против Германија | Вести | DW | 05.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Запрена постапката за дефицит против Германија

*

Министрите за финансии на ЕУ, и официјално го затворија процесот против Германија за недозволен дефицит којшто траеше од 2003 година. Одлуката на министрите е донесена откако Германија во 2006 година има задолжувања кои се во рамките на дозволените 3% според економскиот Пакт за стабилност. Ваква постапка сега е воведена против Грција и Малта.