Започнуваат Велигденските мировни маршеви во Германија | Вести | DW | 06.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Започнуваат Велигденските мировни маршеви во Германија

Мировните движења во Германија денеска на Велипеток започнуваат со традиционалните Велигденски маршеви. Протестите оваа година се насочени пред се против ангажманите на германските војници во странство и против новата трка во вооружување во светот. До понеделник планирано е да се одржат повеќе од 70 демонстрации и собири. Во минатата година на Велигденските маршеви учествуваа околу 30 илјади луѓе.