Заложничка драма во Авганистан | Вести | DW | 17.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Заложничка драма во Авганистан

*

Во заложничката драма во Авганистан со грабнатите Јужно - корејци се уште на повидок нема решение. Преговорите меѓу Талибанците и една јужно-корејска делегација остануваат без резултат. Талибанците инсистираат на ослободување од затвор на нивните соборци. Во рацете на грабнувачите се наоѓаат 19 Корејци. Двете ослободени жени во меѓувреме се вратија во татковината.