Закон за национално помирување во Ирак | Вести | DW | 12.01.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Закон за национално помирување во Ирак

*

Ирачкиот парламент усвои закон со кој ќе се овозможи во јавните служби повторно да се вработуваат и приврзеници на поранешната Баас-партија на режимот на Садам Хусеин. За донесување на законот посебно се залагаа САД, кои го сметаат за важен чекор за национално помирување меѓу некогашните сопартијци на Садам и ирачките шиити.