Загрозени и заштитени- Светското културно наследство | Панорама | DW | 04.07.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Загрозени и заштитени- Светското културно наследство

Историскиот центар на Виена би можел годинава да биде додаден на листата на ОН на загрозено наследство, како и долината на Катманду. Редица други атракции се кандидати на УНЕСКО

Од центарот на Виена до последната оаза на Зороастрианизмот во Иран, погледнете кои градови и објекти се најдоа на годинешната листа на УНЕСКО на загрозено светско културно наследство. 

DW.COM

Реклама