Загадочно умирање на риби во Чиле | Сите содржини | DW | 12.04.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Загадочно умирање на риби во Чиле

Дебел слој мртви риби ја покрива површината на реката Куеле во јужниот дел на Чиле. Масовното исфрлање мртви сардини на брегот почна уште во март. Количествата мртви риби стануваат сѐ поголеми, а за причините само се нагаѓа.

Гледај видео 00:39