Заврши самитот на АПЕК | Вести | DW | 09.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Заврши самитот на АПЕК

*

Шефовите на држави или на влади на земјите од азиско-пацифичкиот еконосмки форум АПЕК побараа напредок во преговорите за либерализција на светската трговија. Во завршната декларација од самитот во Сиднеј претставниците на 21-на земја како важни тематски подрачја ги наведоа земјоделството и индустриските стоки.

На самитот се донесени и незадолжителни заклучоци за мерки за спречување на промената на климата, како пошумување и подобрување на ефикасноста во користењето на енергија.