Забави и уживај: Може ли туризмот да го спаси селото Лукомир? | Сите содржини | DW | 09.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Забави и уживај: Може ли туризмот да го спаси селото Лукомир?

Лукомир е последното вистинско традиционално босанско село - со куќи од камен и покриви од црешово дрво. Но, со текот на времето и ова село се промени. Од 50 семејства во 1950-те, денес селото назима е пусто, а налето се полни со оние кои потекнуваат од селото и туристи.

Гледај видео 04:17

Прочитај го и ова