Фотографија на денот: На работа со жичарница | Свет | DW | 06.03.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Свет

Фотографија на денот: На работа со жичарница

Голема сообраќајна гужва? Има решение - жичарница како превозно средство!

Ова е новата жичарница во Мексико Сити, која ги превезува патниците многу побрзо. Новиот систем за превоз на патници во воздух се вика Кејблбус, а во употреба е пуштена првата од четирите планирани линии.

Наместо два часа со автомобил, со жичарницата се стигнува за само 30 минути до саканата дестинација. Дали воздушниот јавен сообраќај е решение за иднината?

 

Реклама