Живот со собирање отпад | Сите содржини | DW | 22.01.2022
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Живот со собирање отпад

Економската криза во Турција ги погаѓа особено најсиромашните. Меѓу нив се и околу 500.000 собирачи на отпад. Сега, владата сака да им го одземе изворот на приход. Ѓубреџиите во Истанбул возвраќаат.

Гледај видео 01:24

Прочитај го и ова