Животински маки со горештините | Сите содржини | DW | 27.06.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Животински маки со горештините

Летото, сонцето и горештините им создаваат проблеми на луѓето. Потењето, односно транспирацијата преку кожата, заштитува од прегревање. Како животните се снаоѓаат во жега?