ЕУ – Шенген | Вести | DW | 15.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ – Шенген

*

Европскиот парламент го изгласа проширувањето на таканаречениот Шенген - простор врз уште осум држави од Централна Европа, како и Малта. На тој начин, граничните контроли, на пример меѓу Германија и Полска, како што е планирано, ќе бидат отстранети на 21 декември. Железната завеса конечно ја нема, задоволно оценија евро-парламентарците.