ЕУ-Централна Азија | Вести | DW | 28.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ-Централна Азија

Во главниот град на Казахстан, Астана, во тек се разговори меѓу преставниците на ЕУ и петте централноазиски земји, поранешни советски републики. Делегацијата на Унијата ја предводи германскиот министер за надворешни работи Франк Валтер Штајнамер. Тема на разговори се политичко економските контакти со земјите од овој регион, како и новата стратегија на ЕУ. Се иочекува да стане збор и за прашањето на човековите права во Казахстан, Киргистан, Таџикистан, Туркменистан и Узбекистан.