ЕУ -Турција | Вести | DW | 28.03.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ -Турција

ЕУ донесе одлука да отвори ново поглавје во преговорите за членство со Турција, кои се замрзнати од Јуни минатата година. Дипломати во Брисел изјавија дека ЕУ амбасадорите се согласиле уште утре да започнат преговори за една од 35 точки, која се однесува на претприемништвото и индустриската политика. ЕУ замрзна осум поглавја од преговорите за членство со Турција, бидејќи властите во Анкара одбиваат целосно да го спроведат царинскиот договор со Кипар.