ЕУ – тероризам – авиосообраќај | Вести | DW | 05.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ – тероризам – авиосообраќај

*

За подобро спречување на терористички напади евро-комесарот за правда Франко Фратини ги повика земјите членки на ЕУ да собираат и разменуваат подетални податоци од патниците во авиосообраќајот. До сега тоа се однесуваше само на прекуокеанските летови, со што се штитеа САД. Според идејата на Фратини истата практика треба да се прошири и на другите летови во ЕУ. Граѓаните на Европа заслужуваат еднакво добра заштита како и американските – порача Фратини пред пратениците на Европскиот парламент.