ЕУ сака да го олесни доселувањето | Вести | DW | 03.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ сака да го олесни доселувањето

*

ЕУ планира да спроведе иницијатива за олеснување на доселувањето од трети земји. Целта е да се намали нелегалното доселување и да се поттикнува легалната миграција. Со тоа треба да се пополни недостатокот на работна сила во некои стопански подрачја во Унијата, појасни евро-комесарката за надворешни работи Бенита Фереро Валднер. При тоа секоја членка на ЕУ самата ќе решава за бројот доселеници што сака да ги прифати.