ЕУ ги продолжи пристапните преговори со Турција и Хрватска | Вести | DW | 26.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

ЕУ ги продолжи пристапните преговори со Турција и Хрватска

*

Европската Унија ги продолжи пристапните преговори со Турција во две натамошни поглавкја. Под притисок на новиот француски претседател Никола Саркози германското претседателство се откажа да започне преговоси и за претходно планираното трето поглавје околу економскиата и монетарната политика. Саркози отворено го отфрла приемот на Турција во ЕУ. Пристапните преговори со Хрватска од другастрана добро напредуваат. Денеска беа отворени нови шест поглавја .

Претставниците на ЕУ потврдфија дека оваа земја направила голем напредок на патот да стане 28-ма зeмја членка на ЕУ.