ЕУ бара Украина да најде решение за политичката криза | Вести | DW | 03.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕУ бара Украина да најде решение за политичката криза

Европската унија изрази загриженост поради политичката криза во Уракина. Во изјавата на германското претседателство со Унијата се повикуваат одговоните лица во Киев, да се надмине политичката криза, за што е потребна подготвеност за комрпомис од сите вмешани страни. Сличен став изнесоа и САД и Русија.