ЕСМ потвдри дека работниците биле задржани од вооружени лица | Вести | DW | 27.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕСМ потвдри дека работниците биле задржани од вооружени лица

*

Електростопнство на Македонија ја потврди веста дека екипа нивни работници била задржана од вооружена униформирана група во близина на селото Шипковица. Откако групата од 20 вооружени лица ги задржал еден час, потоа биле пуштени.Никој од работниците не е повреден, но им се заканиле да не се враќаат во селото. Македонските медиуми, повикувајќи се на изјави на селаните, објавија дека во тој реон подолго време патролираат криминалци меѓу кои се и неодамна избеганите затвореници од косовскиот затвор Дубрава.