Ерато комуникација | Старт | DW | 19.12.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Ерато комуникација

Комуникација со светот со измислени зборови - аутистичната Ерато Кардула има свој јазик, а нејзиниот татко и над триесетина други креативци направија илустрации на измислените зборови и сето тоа го сместија во книгата „Гуш и бац“. Целта на книгата е подигнување на свеста и интеграцијата на лицата со аутизам.

Гледај видео 01:10