Енциклопедиски проект - втор обид | Македонија | DW | 11.01.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Енциклопедиски проект - втор обид

Македонската Академија на Науки и Уметности денеска (11.01.2010) треба да упати писмени покани до универзитетите во земјата да номинираат експерти за новата редакција на Македонската енциклопедија.

default

Главна цел на новата редакција треба да биде промена на некои од одредниците на енциклопедијата кои предизвикаа етнички тензии во земјата. Претседателот на МАНУ, Георги Старделов изрази надеж дека албанските научници нема да го бојкотираат вториот обид за составување на енциклопедијата.