ЕК размислува да воведе санкции за Бугарија | Вести | DW | 14.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

ЕК размислува да воведе санкции за Бугарија

*

Европската комисија сериозно размислува да препорача запирање на финансиската помош за Бугарија поради корупцискиите скандали и лошото управување со државата, најави претседателот на комисијата Жозе Мануел Барозо, кој со своите европски колеги до 27 јуни треба да подготви извештај за мониторингот на мисијата за Бугарија и Романија. Заклучоците од мониторингот може да преидонесат за воведување и на санкции. Во однос на напредокот на дветет држави дипломати од Брисел сметаат дека Романија е понапред од Бугарија при спроведување на административните реформи и борбата против криминалот.