Единствената автомеханичарка во Скопје | Теми | DW | 23.10.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Единствената автомеханичарка во Скопје

Клешти, шрафови, дигалки - тоа е секојдневието на Елвира Исмаил, единствената автомеханичарка во Скопје. Веќе 30 години се бори против предрасудите, секој ден докажува дека знае и умее да поправа автомобили исто колку и машките колеги. И, на сите жени им порачува да го работат она што најдобро го знаат, без оглед дали е „машка“ или „женска“ работа.

Гледај видео 03:13

Прочитај го и ова