Егзодусот на Турците во Бугарија | Старт | DW | 30.12.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Егзодусот на Турците во Бугарија

Растргнати меѓу две татковини: Четвртина век по масовното бегство од Бугарија, раните на многу пребегани припадници на турското малцинство сѐ уште не се залечени. Пред 25 години на затетаравениот режим во Бугарија сепак му појде од рака да предизвика трагичен егзодус кој следуваше по повеќегодишната присилна асимилација на турското малцинство.

Гледај видео 04:16
Now live
04:16 минути