Евтиното евро не им помага на Грција и Шпанија | Старт | DW | 12.03.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Евтиното евро не им помага на Грција и Шпанија

Купувањето државни обврзници од страна на ЕЦБ треба да го заслабне еврото и да ја поттикне конјунктурата во земјите во криза. Но, слабото евро им носи и проблеми, зашто увозот во евро-државите станува поскап. Тоа е проблем за земји како Грција и Шпанија.

Гледај видео 01:23
Now live
01:23 минути