Еврото достигна рекордна вредност во однос на доларот | Вести | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Еврото достигна рекордна вредност во однос на доларот

*

За првпат по него неговото воведување во 1999 година, евротото ја достигна највисоката вредност во однос на доларот која изнесува 1 долар и 40 центи. Европската валута на девизните пазари изутрина се менуваше за 1,4064 долари. Аналитичарите сметаат дека еврото ќе расте и натаму.