ЕВН го исклучи уличното осветлување - бара наплата на долгот | Северна Македонија | DW | 04.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

ЕВН го исклучи уличното осветлување - бара наплата на долгот

Синоќа Скопје 15 минути остана без улично осветлување. Причина: неплатениот долг за електрична енергија.

Скопје

Скопје

Улиците на главниот град Скопје синоќа 15 минути останаа без осветлување. Мерката ја презеде австриската компанија ЕВН, поради неплатен долг за електрична енергија. Скопскиот градоначалник Трифун Костовски се амнестира од одговорност и тврди дека за долговите се одговорни општините, а проблемот требало да се решава на владино ниво.
Реклама