Еболата го уништува туризмот | Старт | DW | 26.08.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Еболата го уништува туризмот

Брегот на Слоновата Коска е земја со голема економска сила во западна Африка. Еден од најважните извори на приходи е туризмот, но земјата се‘ повеќе се изолира за да се заштити од вирусот на ебола. Тоа е удар за стопанството.

Гледај видео 01:15
Now live
01:15 минути