Дулич во Скопје | Вести | DW | 20.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Дулич во Скопје

*

Претседателот на српскиот парламент Оливер Дулич денеска во Скопје порача дека Белград ќе реагира соодветно доколку Македонија признае некаква независност на Косово. По разговорите со претседателот на македонскиот парламент, Љубиша Герогиевски Дулич ги повика земјите соседи, доколку не можат да помогнат, тогаш да не и одмогнуваат на Србија и нејзините интереси во врска со прашањето за статусот на Косово. Процесот според него треба да заврши со решение со кое ќе бидат задоволни сите страни.